Alleen als het ijs en ijs koud is!

  • -

Alleen als het ijs en ijs koud is!

Category:Updates Tags : 

Op 17 Januari 2020 stond Gert Jan in de Volkskrant met het volgende bericht:

Voor de aanhangers van de methode Wim Hof – ze bezweren heilzame effecten te ondervinden van baden in ijskoud water – is de winter een toptijd. Wetenschappers zijn sceptisch over de voordelen, maar menigeen zegt er niettemin baat bij te hebben.

Gert Jan Wit (56), slager

‘Achter in mijn slagerij, in de koelcel, heb ik een kliko staan die gevuld is met ijskoud water. ’s Ochtends sta ik wat eerder op en doe ik in bed de ademhalingsoefeningen. Rond 6 uur ben ik in de zaak en dan spring ik nog even in die kliko. Daar zit ik ongeveer drie minuten in. Dan spoel ik me af, neem ik m’n kopje koffie en ga ik aan de slag. Het stelt niet veel voor, in de winter ga ik ook alleen in een shirt naar buiten. Van mijn 20ste tot mijn 53ste was ik astmapatiënt, het was erg serieus: ik had overal puffers en medicijnen liggen. Sinds ik de kou heb opgezocht, gebruik ik daar niks meer van. Volgens mijn dokter is het een tijdelijk effect, maar ik heb er nu al drie jaar geen last meer van. Ik blijf dit voor altijd doen. Het leven is zo veel mooier geworden.’

Wil je nog meer inspirerende verhalen van andere Wim Hof aanhangers lezen? Lees dan het hele artikel op de website van de Volkskrant.

Boezt geeft op 20 april en 6 juni een workshop waarin we je kennis laten maken met de methode Wim Hof. De methode is simpel maar enorm doeltreffend. De pijlers zijn ademhalingsoefeningen, mindset, yoga en koudetraining (ijsbad). In deze workshop leggen we precies uit hoe het werkt en wat er in je lichaam gebeurt. Geïnteresseerd? Lees dan verder op de pagina  Wim Hof methode
of meld je direct aan op via ons contactformulier.