Den Helder SUNS basketball

Den Helder SUNS

Gert-Jan geeft met Boezt workshops en trainingen aan het basketbalteam Den Helder Suns en de staf.

“De Suns hebben Boezt ontdekt en ik mag de spelers iedere week begeleiden om via ademhalingssessies hun absolute rustpunt te vinden. Het zijn gedreven sporters die buiten hun drukke bestaan als professioneel basketballer ook gewoon jong zijn en veel prikkels van buitenaf krijgen, die gigantisch veel ruimte in het hoofd innemen. Dit kan ervoor zorgen dat dat ze minder optimaal functioneren.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de basketballers van de Suns maar eigenlijk voor iedereen. Met sessies via Boezt creëer ik een sterkere focus. Verstand van basketbal heb ik niet, maar ik weet wel, vanuit het langeafstandzwemmen, hoe je je focus moet houden door ademhaling en mindset. Ook leer ik de Suns na een zware training of wedstrijd via de Wim Hof methode een ijsbad te nemen om zo sneller te herstellen.”

Gert-Jan Wit aan het werk bij Den Helder SUNS basketball

Hoofdcoach van de Suns, Peter van Noord: “In de topsport moet je aandacht besteden aan veel belangrijke zaken als ademhaling en focus. Het gaat juist om de details en in de trainingen en workshops komen die zeker aan bod. De voorlichting over ademhalen op zich, het vervolgens in de praktijk brengen ervan, omgaan met stress, je leren focussen en jezelf daarin testen maakt het totaalplaatje compleet.”

Boezt blijft voorlopig nauw betrokken bij het basketbalteam. Gert-Jan: “In het vervolgtraject zal ik mij niet alleen tijdens de trainingen maar ook rond wedstrijden gaan inzetten voor het team.”