Fysiotherapie Stadshart

fysiotherapie

Laurens Duijker, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Stadshart: “Fysiotherapie Stadshart staat al jaren voor hoge kwaliteit van kennis en kunde. Daarnaast zoeken wij graag de samenwerking met gedreven enthousiastelingen. Samen naar betere zorg. Samenwerking en zorg om het natuurlijke herstelproces van de mens optimaal en op een positieve wijze te kunnen beïnvloeden.”

“Hoe ziet de samenwerking met Boezt eruit? Gedurende het behandeltraject merkt de behandelend therapeut dat het herstel niet verloopt zoals verwacht. Wij van Fysiotherapie Stadshart gaan op zoek naar de trigger voor het uitblijven van herstel. Er zijn meerdere mogelijkheden voor het uitblijven van herstel. De ademhaling is zeker een aandachtspunt en kan een onderhoudend en onderliggend probleem zijn. Het veranderen en beïnvloeden van de ademhaling kan een belangrijk mechanisme zijn voor de ontspanning maar ook zeker voor het herstel. Gert-Jan kan als ademcoach door middel van zijn technieken een ondersteuning zijn in het herstel. Daarnaast vindt Stadshart het belangrijk om patiënten te geven om zelf ontspanning en rust te vinden voor een goed herstel en erna voor meer vitaliteit. Fysiotherapie Stadshart geeft geen medische informatie door aan Boezt. Patiënten beslissen zelf wat ze aan de ademcoach kwijt willen.”

Persoonlijke ervaring van Laurens Duijker:

“Enkele jaren geleden kwam Gert-Jan bij ons in de praktijk en zocht ondersteuning tijdens zijn avontuur ‘het kanaal’ waarbij het kanaal over ging zwemmen. Hij vertelde over een cursus. Kou, ademhaling en mindset! Wim Hof! Ik had al eerder gehoord van Wim Hof, maar nog nooit een leerling of instructeur gesproken. Een en al enthousiasme en geestdrift. Ik was overtuigd, een ontmoeting met de Wim Hof Methode kon niet lang op zich laten wachten.

Fysiotherapie stadshart
Laurens Duijker in het ijsbad van Boezt

Met de hele praktijk hebben wij een workshop gevolgd! Alles erop en eraan. Ademhalingssessies, ijsbad, poweryoga, duinwandeling en ontspanningsademhaling. We praten er nog over. Wat was dat een bijzondere ervaring. Ikzelf dacht dat ik ontspannen was, maar na de laatste ademhalingssessie weet ik beter. Een deken van comfort, innerlijke rust en totale ontspanning. Ik ken het effect van ademhaling op het lichaam, maar na het ervaren is het effect nog beter te begrijpen. We hebben 6 tot 10 ademhalingen per minuut nodig. Hoeveel heb je er zelf?”

“Zonder te diep op de stof in te gaan kan ik vertellen dat de ademhaling effect heeft op veel automatische en onbewuste activiteiten in het lijf. Ademhaling heeft effect op de hartfrequentie, bloeddruk, focus en concentratie, sportprestaties, het herstel en de slaap enzovoort.”

“Door de eerdergenoemde ervaring hebben we intensief contact onderhouden en dat zal voorlopig ook blijven. Een ongedwongen samenwerking uit enthousiasme om te zorgen en herstel te ondersteunen.”

fysiotherapie

De ademcoach kan door middel van zijn technieken een ondersteuning zijn in het herstel. Daarnaast vindt Stadshart het belangrijk om u “tools” te geven om zelf ontspanning en rust te vinden voor een goed herstel en erna voor meer vitaliteit. Fysiotherapie Stadshart geeft geen medische informatie door aan Gert Jan. U vertelt wat u wilt delen aan de ademcoach.