Transformatieve Yoga

Wat is Yoga? Dat is vaak een vraag die veel yoga studenten zich afvragen en meestal denken we dan ook dat yoga vooral het beoefenen is van lichaamshoudingen. Echter is het beoefenen van lichaamshoudingen maar een klein onderdeel hiervan. De kern van yoga is in wezen dat ‘het de beweging van de gedachten’ stopt.  Yoga zorgt voor bewustwording, stilte en ontspanning. 

Transformatieve yoga heeft één heel duidelijk doel, namelijk innerlijke transformatie. Yogahoudingen hebben verschillende uitingen. Uitingen op het fysieke-, emotionele-, of energetische vlak. In het lichaam zijn er verschillende chakra’s of energiecentra met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Door yogahoudingen te doen kunnen emoties en gedachten via deze energiecentra vrijkomen. Het is goed telkens bij jezelf te onderzoeken wat deze emoties of gedachten voor jou inhouden. Het doel van Transformatieve Yoga is de gedachten en emoties gebaseerd op angst te transformeren naar liefde. Naast de houdingen wordt daarom ook aandacht gegeven aan de ademhaling, meditatie en ontspanning.

Opbouw van de Yoga les

Tijdens de yogalessen worden verschillende onderdelen doorlopen waarbij het volgen ademhaling altijd de basis vormt. Er wordt aandacht gegeven aan de houdingen, mindset, meditatie en ontspanning. De les wordt gestart met een meditatie, gevolgd door de zonnegroet (surya namaskar). Dit zijn vaste onderdelen van de les. Na de zonnegroet worden er andere houdingen aangeboden die zijn uiting hebben op specifieke chakra’s. De les wordt afgesloten met een ontspanning (yoga nidra) of meditatie. Wanneer daar behoefte aan is kunnen er ook extra onderdelen aan bod komen, zoals het zingen van mantra’s of teachings.

Bekijk hier ons rooster en tarieven.

De grondlegster van Transformatieve Yoga is Ganga Hoogendoorn. Ganga is Prana Yogi en houdt zich momenteel vooral bezig met massage, counseling, yoga, meditatie en begeleiding van het prana proces. Ganga heeft haar hele leven toegewijd aan het ontwikkelen van Transformatieve Yoga en is een groot inspiratiebron voor velen yogi’s.  Hier kun je meer informatie vinden over Transformatieve Yoga en Ganga Hoogendoorn. 


Rosemarie Houniet is Mickey haar teacher. Zij heeft haar eigen yogaschool in Amsterdam en samen met Ganga leidt zij mensen op tot docenten. “Roos is mijn teacher, geeft mij yogales en leidt mij op tot docente. Met haar kennis en vaardigheden helpt zij mij bij mijn transformatie. Ze helpt mij herkennen welke gedachten en emoties gebaseerd zijn op angst. Tijdens de lessen corrigeert ze mijn houdingen en vertelt ze mij hoe de uitingen zich weerhouden tot mijn denkgeest. Een teacher helpt je bij de transformatie en bewustwording. Roos is mij erg dierbaar en ik hoop in de toekomst anderen net zo te mogen inspireren” Aldus Mickey. Rosemarie Houniet heeft haar eigen yogaschool in Amsterdam. Hier kun je meer informatie vinden over transformatieve yoga en de yogaschool.