Wereldkampioene kickboksen Jorina Baars

Jorina Baars

De Nederlandse kickbokster, actief in het thaiboksen, Jorina Baars (1988) wordt door Boezt begeleid. Sinds 2004 is Jorina professioneel actief en is ongeslagen Bellator kickboks kampioen bij de vrouwen.

Jorina: “Begin 2018 kwam ik in contact met Gert-Jan Wit van Boezt. Hij vertelde over de Wim Hof methode. Dat je met ademhaling meer zuurstof ik je lichaam krijgt en met de juiste mindset en ademhaling en kou je lichaam nog sterker kan maken. De meeste mensen die mij kennen zullen weten dat ik echt heel nuchter ben en niet van zweverig gelul houd. Maar dit klonk niet zweverig dus ik ben het aangegaan. De eerste keer dat ik in het ijsbad stapte, dacht ik echt: ‘Oh my God! Nee, dit kan ik echt niet.’ Ik ben echt een koukleum, namelijk. Gert-Jan liet mij de juiste ademhaling pakken en ik vond de juiste mindset.

Ik ging zitten en werd gewoon super relaxt. De methode helpt mij om mijn blessures sneller te laten herstellen doordat er meer zuurstof in mijn bloed komt. Ik vind het ook in de voorbereiding naar mijn wedstrijd toe lekker om af en toe een ijsbad te nemen zodat mijn blessures beperkt blijven en sneller herstellen.”

Jorina Baars