Wie is Mickey?

Gert-jan-en-Mickey

In de afgelopen jaren heeft Mickey zich met name bezig gehouden met haar andere passie: werken met kinderen. Zij is opgeleid als leerkracht en gedragswetenschapper waarin ze kinderen kan helpen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Zo’n vier jaar geleden in Thailand is haar tweede passie, de ademhaling, begonnen. Tijdens een stilteretraite in een Boeddhistisch klooster heeft zij 2,5 week in stilte geleefd en mogen ervaren hoe diverse ademtechnieken een positief effect hebben op lichaam & geest. Vanaf dat moment is de ademhaling een belangrijke rol gaan spelen in haar leven en is zij uiteindelijk net als Gert Jan ademcoach geworden. Naast ademwerk is yoga ook een belangrijk onderdeel geworden van haar leven.

Transformatieve yoga

De vorm van yoga die Mickey praktiseert heet Transformatieve Yoga. Het is een prachtige vorm van yoga waarin je je focust op transformatie: de beweging van ‘angst’ naar ‘liefde’. Tijdens de yogales leer je bewust te worden van gedachten en emoties die een houding teweeg kan brengen. Zo leer je herkennen aan welke gedachten en emoties je een bepaalde waarde geeft en ontstaat er ook de mogelijkheid om een keuze te maken. Om te kiezen voor angst of liefde. 

Momenteel is Mickey yoga docente in opleiding. De opleiding duurt drie jaar en volgt zij bij haar yogaschool Ubuntu.Afgelopen zomer is zij met haar school naar India geweest om nog dieper in te gaan op haar eigen transformatie. “Via mijn eigen transformatie hoop ik tijdens mijn lessen anderen handvatten te kunnen geven om zelf ook bewuster om te gaan met hun eigen gedachten en emoties. Daarmee hoop ik anderen op een positieve wijze te inspireren met mijn eigen levensverhaal en hen een stapje dichterbij hun eigen stilte te brengen.”

Ademsessies en Yoga op één locatie

Lees op deze pagina meer over Transformatieve Yoga.Naast het aanbieden van ademsessies zal zij Boezt dus gaan verrijken met haar rol als yoga docente. Gert Jan en Mickey hebben met Boezt eigenlijk maar één doel en dat is met hun kennis en vaardigheden mensen beter te leren ontspannen. Door de verschillende ademtechnieken en de yogalessen maken zij mensen bewust van hun lichaam. Tijdens deze bewustwording komen er vaak allerlei lichamelijke en emotionele indrukken vrij. Ze leren de mensen vaardigheden aan om vanuit deze bewustwording beter te zorgen voor hun lichaam en emoties zonder oordeel vrij te laten. Zij geloven dat daardoor mensen dichter bij zichzelf blijven, beter in staat zijn tegenslagen te verwerken en meer in contact blijven met anderen.
Op deze wijze hopen zij met hun kennis en vaardigheden niet alleen de mensen om hen heen verder te kunnen brengen maar draagt Boezt ook bij aan een sterke, sociale maatschappij.